Midsommar är över

Har haft det helt gudomligt i Vetlanda. Har släkt som bor där. Eller närmare bestämt de bor på Fridensberg. Japp, det heter faktiskt så =) Åh de är så lugnt och stilla där. Fridens-berg passar sååå bra in.

Jobbade torsdagen men fick lov att sticka så fort jag vart klart med alla leveranser och jävlar va jag jobbade på =) Kom dock inte såå mkt så det gick fort. Men undan gick de.
Kom nog ifrån jobbet vid 14 tiden någongång. Hem till lägenheten och fyllde bilen med massa packning. Upp sen till mor och far för att packa in deras väskor och såklart vovvarna oxå =) Lämnade Kungsbacka vid 15.25.

Tar ca 3 tim och 30 min (med stopp) till Vetlanda. Det är ungefär lika tråkiga vägar att köra som det var till Växjö för några helger sedan. Men men.

Torsdagen hände inte så mkt på som vanligt. Vi kör enligt tradition varje år =)

Fredagen börja med att vi fick dra på taket och väggarna på baldakinen. Det är som ett stort party-tält. Är väl en cirka 3 gånger 10 meter stort. Sen så kör vi en massa lekar på förmiddagen. Stora som små är med. Detta året fira vi även 2 st 40åringar. Dom fick klä ut sig i väldigt speciella kläder (kommer bilder längre ned) Sen vid 18 bär de av ner till Skede. Köpa lite lotter och sen åker man hem. Ganska så tråkigt där. Men som sagt, helt enligt tradition =)
Hem igen och duka fram sil, potäter, gräddfil, m.m. Åh senare på kvällen blir de lite mer tävlingar. Tjejer mot killar och i år krossa killarna oss i den ena tävlingen. Handla om 80 tals låtar. Riktigt bra jobbat Freddan! Imponerad! Sen blev de självklart poker i köket =)'

Lördagen så går man tipsrundan (på ca 5 km) sen är de dax för Kungsbacka-borna att stå för maten. Det brukar bli något grillat. Oh fy tusan vad gott det är.

Söndag händer inte heller så mkt på. Det är ju dax att packa sina väskor och sedan hjälpa till att packa ihop de mesta i huset. Ställa ordning saker. Vi är ju ändå 25-30 pers i ett hus =) De gäller att städa undan så mkt som möjligt så att vi får plats =)

Hundarna va så himla trötta då vi kom hem. Det var i och för sig jag oxå. Vi tre sov mkt gott den natten :D

Här kommer lite bilder.
























Det va dom =)

Agility i Växjö 6/6

Japp det stog på schemat igår. S kom till mig i fredags med tokiga Vila. Hon utgick från Dalarna då hennes kusin tog studenten. Så hon kom till mig rätt så sent. Vii skulle ju ändå gå upp kl 04.15. Japp ni läste rätt. Väckarklockan ringde 04.15 så det var bara att masa sig upp ur sängen. 04.40 satt vi i bilen påväg mot Växjö.

Det tog ca 2 tim och 40 min ner. Vi åkte ju så himla tidigt så dimman låg fortarande kvar på sina ställen. Lite lurigt att köra då man knappt ser något framför sig. Sen är de ju ruggit tråkiga vägar. Skog, skog och åter skog. Åh eftersom vi åkte så tidigt så brukar de ju varna för vilt. Åh självklart var vi nära att köra på ett rådjur. Jag hann precis svänga oh hade vi fått möte så hade vi garanterat smällt. Jag väntade bara på att smällen skulle komma av rådjuret men ja undvek det precis. Jääävlar vad pigg jag blev efteråt. S satt och blunda lite och jag tror minsann att hon knappt våga blinka efter de :D Men vi såg totalt 5 rådjur och 4 av dessa var på fel sida viltstängslet. Inte bra!

Väl nere så var det anmälan och uppackning av tält. Såg ut att bli en rätt okey dag. Inget regn (tack o lov) och lagom varmt. S var först ut för dagen. Ag A Large. Åh jävlar vad duktlig Vila blivit. Senast jag såg dem var i Halmstad för en månad sedan och dä var det inte kul för funktionärena. Då var det tyvärr inte många pinnar som låg kvar på hindrena. Men igår såg det så jävla bra ut!!!. De sprang totalt 4 lopp och i 3 av dem fick de till kanon starter men en bit in i loppet så tror jag att Vila tycker de är så jäääävla kul så hon bara springer och liksom glömmer av att lyssna på matte ibland. Eller vad säger du S? Som att springa 2 varv RUNT ett hinder =) 4:e loppet tjuva hon lite och glömde av att hoppas första hindret. Fy Vila! Men som jag alltid sagt. LIte erfarenhet på Vila så kommer hon bli skit bra. Jeeeeesus vad snabb hon är. Medans jag stog och filma ett av deras lopp så hörde jag 2 kvinnor som stiog bakom mig där den ena sa: "-Jag tycker inte att Vila är ett passande namn på den där hunden!" *haha*

Nu till mina 2 lopp. Skulle ju springa 4 lopp. Men vi blev ju uppflyttade då vi var och tävlade i Kungälv. Så fick nöja mig med 2. Innan första loppet va hon sååå på hugget. Lite mer än vanligt. BRA! tänkte jag. In på banan, sätter henne och går iväg. Vänder mig om och hinner inte ens ge henne ett kommando innan hon är iväg. Fyy på Naala. Men skit i samma nu kör vi. De 7 första hindrena går kaaaanon och det går fort med. Men så till de 8:e som är gungan. Gungan är ett sådant hinder som hon annars inte är så förtjust i så hon brukar nästa krypa över de. Det går annars väääldigt långsamt.. Men denna gången vet jag inte vad hon syssla med. Hon bara flyger upp på den och HOPPAR av den. Det är knappt att den hinner röra på sig. MORR!!! Aja de var bara att köra vidare. Ångrar mig lite att jag inte tog om den. Hade ju ändå fått 5 fel pga avhoppet. Så spelar liksom ingen roll om man diskar sig eller ej. Men vi körde på. Åh resten flöt på bra. Slalomingången tog hon jääävligt fint och precis innan så gjorde jag visst ett blindbyte vilket jag inte tänkte på förens jag såg filmen. Men fick beröm då A-C tyckte den va snygg =) *haha* Bra koll jag har! Men sedan sprang hon förbi platta tunneln och upp på A-hindret så då blev de disk. Men denna gången tog jag om. Fan inget fusk här inte. Men är ändock väldigt nöjd. Så skönt att hon börjar få upp farten.

Det blev en liten väntan på banbygge m.m. så jag passade på att lägga mig ner i tältet. Oh vips så hade jag somnat. Det är väldigt bra då man kan somna vart man än är =)

Andra loppet börjar oxå bra. Fast hon hoppade balansen. Naala vet du inte vad kontaktfält är?!? Fram till slalom. Då hon springer in i andra porten. Likdant som i Kungälv då hon har lite för hög fart innan och orkar inte bromsa in i tid. Så de blev lite galet. Blev tydligen diskad där då Naala gick slalom tillbaka. De får man inte göra! =) Men vi kör på klart i alla fall. Det flyter på bra till 3:e sista hindret som är gungan. Vad tror ni att hon gör här då?!?!?!?! Jo, hon HOPPAR igen. Denna gången tar jag om och då KRYPER hon. Kan hon inte bara lägga sig nånstans mittemellan hoppa och krypa. *haha* Jävla hund!!!

Så nu blir de fokus på gung-träning :)

Tävlingen var klar vid 17.00 då var de bara att bege sig hem. Det gick lite fortare hem. Körde på 2 tim o 25 min. Hade bestämt träff med Fjärås borna hemma hos mor och far. De ville kolla på fotbollen oh mor och far var inte hemma. Sen när den var klar var de raka vägen hem i säng. Usch jag hann nog inte ens lägga huvudet ner på kudden innan ja somnade. =)

Idag har de inte blvit gjort mkt. Har tvättat 4 maskiner tvätt vilket var nödvändigt. Tvättkorgen var överfull. Sen har vi vart i skogen oh gått oxå. Blir nog sängen ganska tidigt ikväll.



Såhär trötta är mina vovvarn nu =)

 

Såhär brukar de trängas =)

Näe tack för mig denna gången. Jag skall försöka bli bättre på att uppdatera. Men jag lovar inget :D



RSS 2.0